Witkamp in Laren Restaurant Entree zalen Balustradezaal Pianobar Beachclub Dancekelder Pianobar

Cafe restaurant Witkamp Laren

Als u in deze regio vertelt dat u bij restaurant Witkamp bent geweest, krijgt u meteen blikken van herkenning. Witkamp staat dan ook al eeuwenlang bekend om haar gastvrijheid en dorpse gemoedelijkheid.


Vroeger als regionale herberg, tegenwoordig als modern horecabedrijf.


De Geschiedenis

Witkamp is nu een eeuw lang in handen van de familie Reurslag. Inmiddels stroomt het horeca-bloed flink door onze aderen, maar dat is niet altijd zo geweest. Als boerenzoon Jan-Willem Reurslag rond 1900 niet van een melkwagen was gevallen, had de familiegeschiedenis er heel anders uit gezien. Dan was hij lichamelijk sterk genoeg geweest om de boerderij over te nemen, maar nu moest hij een ander beroep kiezen. Jan-Willem besloot kelner te worden, maar zijn droom om voor zichzelf te beginnen, gaf hij niet op. In 1909 kwam Witkamp te koop. Jan-Willem was inmiddels getrouwd met collega Dirkje en samen grepen ze hun kans. Witkamp was toen niet meer dan een grote witte schuur voor paarden en vrachtwagens op doorreis, een café en wat bedsteden in de muur. Ze besloten flink uit te breiden, maakten er een echt pension van met kleine feestzaal en gelagkamer. In de oorlog werd Witkamp volledig verwoest door bombardementen. Jan-Willem heeft het met zijn zoon Gerrit letterlijk vanaf de grond weer moeten opbouwen voor het destijds gigantische bedrag van 90.000 gulden. Zoon Gerrit Reurslag nam het bedrijf over, net als later zijn zoon Jan Reurslag.


Toekomst

Inmiddels staat de vierde generatie achter de bar: Harold Reurslag runt het bedrijf nu samen met zijn vrouw Frederike. Creatief en organisatorisch hebben ze de taken zo verdeeld dat Witkamp nu een bruisend horecabedrijf is. Resultaat zijn onder meer de nieuw gebouwde feestzalen, café en toiletten. Elke zaal heeft zijn eigen sfeer die voldoet aan de modernste eisen.


Keuken

Het restaurant van Witkamp heeft een oprechte, Franse en traditionele keuken waar uitsluitend met verse produkten gewerkt wordt afgestemd op elk seizoen. Uiteraard omlijst door onze vriendelijke en charmante bedieningsmedewerkers. Doordat het restaurant aan het cafe grenst wordt een informele sfeer gecreëerd.

Het restaurant van Witkamp heeft een oprechte, Franse en traditionele keuken, omlijst door vriendelijke en charmante bediening. Doordat het restaurant aan het cafe grenst wordt een informele sfeer gecreëerd