Witkamp in Laren Restaurant Entree zalen Balustradezaal Pianobar Beachclub Dancekelder Pianobar

Catering Barchem

Catering Barchem

Catering door Witkamp in Barchem...
U wilt uw feest dolgraag thuis houden, of u hebt een andere mooie locatie op het oog, maar u hebt geen zin in geregel, gesjouw met kratten en uren in de keuken doorbrengen? Dan is het inhuren van Catering Barchem als cateraar een ideale mogelijkheid voor u. Naast enkel het leveren van spijzen en drank kunnen wij ook de volledige verzorging van uw feest op ons nemen, zodat u nergens omkijken meer naar hebt! Catering Barchem de cateraar voor Barchem en omgeving...
Klik hier of op het Logo om de site binnen te gaan.

Plaats uw bestelling online...
Sinds kort kunt u bij catering Barchem ook uw bestelling online bestellen en afrekenen. Wij zullen dan op de door u zelf ingevulde datum en tijd uw bestelling keurig bezorgen. U kunt bij ons online bestellen:
Hapjes, Bittergarnituur, Salades, Broodjes, Buffetten, Stamppotten, mobiele bars fusten bier enz.
Kom snel een kijkje nemen op onze website van Catering in Barchem

Wilt u meer informatie over Catering Barchem? Dan kunt u ons bellen of mailen, Maar u kunt zich ook wenden tot de vvv in Barchem. De vvv is gevestigt op het volgende adres:
Adres
Maandagsdijk 1-a
7244NR Barchem
Tel. 0573-441611

Hieronder een leuk verhaal over het Witte Wieven dorp Barchem
Gemoedelijk dorp achter berg vol witte wieven 

Een vriendelijk woord, een gulle lach, gehuld in een blauwe bloemetjesjurk, oud maar de dagen niet zat, ziedaar tante Jenneke uit Barchem, een van de zussen van mijn oma.
Op een van de schaarse keren dat we in Barchem waren, jaren zestig, zei tante Jenneke tegen mijn ouders: "Weet-ie waor-ie met oe zeune henne mot? Naor de Witte Wievenkoele."
Witte Wievekoele? Witte wijven in een kuil? De fantasie van de adolescent ging met hem aan de haal. Temeer omdat het iets met geesten te maken had. Het zou er in ieder geval gruwelijk spannend zijn, spannender dan in het spookhuis op de kermis.

Dat wilde deze jongen wel eens meemaken. De praktijk viel tegen. Vies tegen. Kan me iets herinneren van een lange wandeling naar een diepe zandkuil, en dat was het dan. De witte wieven lieten zich niet zien, vonden het bezoek niet de moeite waard om hun schimmenspel op te voeren. Natuurlijk had het gezelschap in het duister moeten gaan, rond middernacht, want dan laten geesten zich zien, maar daarvoor was het animo niet groot.
Catering Barchem

De Witte Wievenkuil, de legende van de witte heksen, is veertig jaar na dato nog steeds een van de trekpleisters van de regio, precieser gezegd buurtschap Zwiep. Vanaf de uitspanning De Witte Wieven worden wekelijks tochten ondernomen naar de kuil, waar het goed kan spoken. Maar we bewaren het lekkerste voor het laatst. Eerst maar eens rondgeneusd in het dorp achter de Lochemse Berg.

Catering Barchem.
Het bordje 'Vrijdagavond koopavond' maakt duidelijk dat er (kleine) neringdoenden zijn. Dat in tegenstelling tot Baak, Joppe en Hall - onlangs bezochte dorpen in het kader van deze serie. Barchem - oorspronkelijk 'Dorp nabij de Berg' - is met ruim 1800 inwoners een stuk groter. Toch zijn hier ook al diverse voorzieningen - twee tankstations, twee banken, bakkerij, kapperszaak - verdwenen en dreigde anderhalf jaar geleden de buurtsuper te verdwijnen.
De opwinding hierover was groot. Vooral onder oudere inwoners voor wie de zaak een onmisbare voorziening is. Zover kwam het niet. Want hoewel Attent Flierman, het zoveelste slachtoffer van de supermarktoorlog, de handdoek in de ring gooide, maakte de buurtsuper onder energieke leiding van de pas 22-jarige Frank Bannink een doorstart.
Barchem is hem er dankbaar voor, zo blijkt uit de reacties in en buiten de winkel, vooral de bewoners van het nabijgelegen zorgcentrum Woonplus. "Mij maakt het niet zo veel uit, want ik kan makkelijk naar Lochem, maar voor oudere mensen is het belangrijk. En onderschat de sociale functie niet", zegt de jeugdige blondine Shiri de Gans.

Buiten zijn soortgelijke reacties te horen. Ook bij de bakker, aan de overzijde van de weg. "We konden het echt merken toen de zaak een paar dagen dicht was. We verkochten minder brood", zegt de vrouw achter de toonbank, die vermoedt dat een deel van de cliëntele zijn heil zocht in Lochem. De meeste 'vreemdgaanders' zijn teruggekeerd op het oude nest.

Bannink: "Het liep meteen goed. De Barchemers hebben me gesteund. Sommigen stopten me bij de start 20, soms 30 euro toe." Zijn super is een trefpunt in het dorp. "Mensen ontmoeten elkaar en maken een praatje. Er heerst een informele sfeer. Soms vergeten ze te betalen, of laten de boodschappen op de band liggen."
De zaak ligt op een kruising waar vijf wegen samenkomen die de geboorte van Barchem inluiden. Ooit liep hier de trambaan Deventer-Borculo. Een klok, wat lampen, zo te zien niet origineel, hangen boven wat eens het perron geweest moet zijn en nu Woonplus huist. In het zorgcentrum is niemand, althans niet in de publieke ruimte. Het is etenstijd. Zie wel mooie foto's, van station Barchem uit 1895 en hotel Meilink. Vergeelde plaatjes, een nostalgische sfeer. Was vroeger alles beter? Nee, maar hoe ouder je wordt, hoe meer je geneigd bent dat te denken.
In hotel In de Groene Jager staat een biljart. Nee, geen poolbiljart, maar zo'n ouderwetse tafel, waar je kan pikeren, masseren en ongevraagd advies krijgt van de stuurlui aan de bar. Op weg naar nummer 100 stuit ik op een bord met de tekst 'Waer ymant duysend vreugden soek, mijn vreugd is in dees' Achterhoek'. Zo lezen we ze graag. Blijkt van de 17e-eeuwse Achterhoekse dichter Willem Sluiter te zijn, voorloper van A.C.W. Staring, Hans Keuper en Bennie Jolink. Een ander bord maakt reclame voor echt Gelders eten, wat volgens oud Saksisch gebruik zeer overvloedig zal zijn.Catering Barchem
Terug in de gelagkamer en achter aan de toog noemen de ondernemers Hennie en Ron Buurman met goed gevoel voor pr een aantal prés van Barchem; het bloeiende verenigingsleven, de biljartavonden, het stratenvolleybal, het Barchems Feest, de Smartlappenavond en de Avond- en Wandelvierdaagse.
Aan de bar knikt Lochemer Herman Hazewinkel; hij heeft in zijn lange leven vaak in Barchem gewerkt. Hoe hij Barchem zou karakteriseren? "Als een gemoedelijk dorp."


De witte wieven wenken; via camping De Heksenlaak gaat het richting Zwiep. Daar woont de familie Postel, die al decennia de kost verdient als molenaar, bakker en uitbater van 'De Witte Wieven'. En de wekelijkse tochten organiseert, waarbij het roemruchte verhaal van de witte wieven wordt verteld. Naar verluidt moet Gait Postel een rasverteller zijn. Zijn zoon Gé en kleindochter hebben nu het stokje overgenomen.
Gé, die in de bakkerij werkt, bekijkt de nieuwkomer argwanend. Hij heeft het niet zo op journalisten (geef hem eens ongelijk) en verwijst de bezoeker door naar zijn dochter. Christel vertelt frank en vrij over de tocht. "Ja, het is spannend. Nachtelijk duister is dat sowieso. De mensen weten ook niet wat ze kunnen verwachten. En dan doemen ineens die gedaanten in witte gewaden op, die allerlei angstaanjagende geluiden maken. Vooraf hebben de meesten nog praatjes, maar dan niet meer. Catering Barchem Het is me vaak opgevallen dat de grootste schreeuwers het bangst zijn." Medewerkster Lieke Boers: "Er zijn wel eens vrouwen teruggekomen die het zo spannend hadden gevonden dat ze uit pure angst in hun broek hadden geplast."


Terug op de vijfsprong levert een Barchemer diverse dozen eieren af bij de supermarkt. "Barchem is een superdorp. Zeer gemoedelijk. Maar het heeft wel een probleem; het vergrijst. De jongeren trekken weg naar Ruurlo. Daar zijn meer woningen. En deze ondernemer is nu 23, maar wat doet-ie als hij 28 is? We moeten Barchem leefbaar houden."
"Overigens over de Witte Wievenkuil gesproken, volgens mij ligt de echte kuil op de Kalenberg."
Dat wordt onderschreven door anderen. Er zijn dus meer 'koelen'. En misschien ook wel meer wieven. Dat maakt de sage alleen maar mooier. Ze zijn niet alleen wit, maar ook wild, wuft en wellustig. Maar dat alleen om 12 uur 's nachts.
Bron: De Stentor, Henk Waninge