Witkamp in Laren Restaurant Entree zalen Balustradezaal Pianobar Beachclub Dancekelder Pianobar

Personeelsfeest Deventer Bedrijfsfeest Witkamp omgeving Deventer

Personeelsfeest Deventer Bedrijfsfeest Witkamp omgeving Deventer


Op deze site vindt u informatie van Personeelsfeesten Witkamp. Witkamp ligt op 12 kilometer afstand van Deventer is eenvoudig te bereiken via Epse en Harfsen. Witkamp beschikt over een toplocatie voor het organiseren van een personeelsfeest van 30 tot wel 2500 personen. Wij hebben verschillende kant en klare personeelsfeest concepten voor u en voor grotere personeelsfeesten in de omgeving van Deventer leveren wij altijd maatwerk. Samen met u kijken we dan welke zaal en welk entertainment het beste past bij uw bedrijfsfeest.
Vele tevreden bedrijven uit Deventer en omgeving gingen voor. Voor meer informatie verwijzen we u naar onze referentie lijst van bedrijven uit deventer en omgeving.

personeelsfeest in de omgeving Deventer ... Net iets anders...
Voor meer informatie kunt u ons Bellen of Mailen of zich tot de VVV wenden in deventer.

Adres:
Pikeursbaan 6
7411 GV Deventer

Informatie verstrek door vvv over deventer :
Een stad aan een rivier heeft iets levendigs, iets frivools, en meestal ook iets Bourgondisch: het leven is er goed! Alsof het stromende water elke dag opnieuw de stad voorziet van een vers levenselixer. Dat verklaart misschien de vitaliteit van Deventer: een levendige stad met een monumentale sfeer, waar het goed verblijven is, met bovendien een prachtige omgeving. Het landschap in de omgeving is in zijn ontstaan ook in belangrijke mate bepaald door de rivier de IJssel. Deventer, Diepenveen, Schalkhaar, Lettele, Okkenbroek en Bathmen hebben u veel te bieden en heten u dan ook welkom in deze Gastvrije Hanzestad aan de IJssel.

Gastvrij is Deventer al eeuwen. De stad is één van de oudste steden van Nederland. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het oudste stenen woonhuis in Deventer staat (in de Sandrasteeg). Deventer is een prominente Hanzestad. Tijdens de middeleeuwen kwamen er kooplieden uit geheel Europa, om deel te nemen aan de jaarmarkten. In deze periode is de huidige binnenstad ontstaan. Er zijn dan ook nog tal van monumenten die herinneren aan de Hanze (bijvoorbeeld het prachtige pand ‘De Drie Haringen’ aan de Brink).

Deventer begint in De Waag. De beste manier om de stad en haar omgeving te leren kennen, is via een bezoek aan de Waag. In dit monumentale gebouw aan de Brink zijn het Historisch Museum Deventer én de VVV Deventer gevestigd. Op de begane grond vindt u alle informatie over Deventer. U kunt er terecht voor verschillende wandelingen door de historische binnenstad van Deventer en uiteraard ook voor alle verdere informatie: waar zijn leuke winkeltjes, waar kunt u lekker eten, welke hotels zijn er, wanneer zijn er bijzondere evenementen? Wilt u wandelen of fietsen in Salland, dan is ook hier uw startpunt! Het Historisch Museum Deventer biedt u op de eerste en tweede verdieping van De Waag een permanente tentoonstelling over de rijke geschiedenis van Deventer. Voor wie Deventer goed wil leren kennen: combineer een bezoek aan het Historisch Museum Deventer met één van de stadswandelingen! Vanuit Deventer ligt Personeelsfeesten omgeving Deventer slechts op 12 minuten rijden

Prominente Hanzestad Deventer
Ontstaan uit de samenwerking tussen Noord-Duitse kooplieden groeide het Hanzeverbond in de 14e en 15e eeuw uit tot een economische machtsfactor waarmee terdege rekening moest worden gehouden. Tijdens de bloeiperiode waren ruim tweehonderd steden lid van dit handelsverbond rondom de Noord- en Oostzee met verbindingen tot in Spanje, Portugal en Italië. De handelsstroom bestond uit artikelen als zout, granen, hout, bier, wijn, laken, bijenwas en pelzen. De zee en rivieren vormden de belangrijkste schakel in het vervoer. Dit mede dankzij de ontwikkeling van de kogge, tot de 15e eeuw het belangrijkste handelsschip.

Deventer speelde een prominente rol binnen de Hanze. Jaarlijks werden er maar liefs zes jaarmarkten georganiseerd, die elk meerdere dagen duurden. Kooplieden uit heel Europa kwamen dan richting IJsselstad hetgeen met name in de 14e en 15e eeuw leidde tot een flinke toename van de welvaart.

Het was ook de periode waarin koopmanshuizen werden gebouwd met de bekende Hanzegevels, naar voorbeeld van de belangrijkste (Duitse) Hanzestad, Lübeck. Deze gevels zijn te herkennen aan de zogeheten pinakels, torentjes, die een kwartslag gedraaid op de gevels staan. In de stad vindt u dan ook tal van gerestaureerde gevelstenen die vertellen over de historie van de diverse gebouwen en hun inwoners. Themafeesten en personeelsfeesten Witkamp. Op één van de gevelstenen in het monumentale handelshart van de stad, het Bergkwartier, wordt heden en verleden uitgebeeld. Sint Nicolaas als schutspatroon van de Deventer zeelieden, die o.a. stokvis uit het Noorse Bergen vervoerden, en de geldbuidel van mevrouw Klompé die geschonken werd ter restauratie van het Bergkwartier. De steen is te zien in de buurt van de voormalige Sint Nicolaaskerk, nu Bergkerk Deventer geheten.

Bron: VVV Deventer