Witkamp in Laren Restaurant Entree zalen Balustradezaal Pianobar Beachclub Dancekelder Pianobar

Personeelsfeest omgeving Apeldoorn

Personeelsfeest omgeving Apeldoorn

 

Personeelsfeest in de omgeving van Apeldoorn is natuurlijk mogelijk bij Witkamp in Laren. Apeldoorn ligt slechts 22 kilometer van Laren. Witkamp Laren is makkelijk te bereiken vanaf Apeldoorn. Witkamp Laren is reeds jarenlang specialist op het gebied van een personeelsfeest in de regio.

Voor kleine personeelsfeesten of een bedrijfsfeest hebben we bijvoorbeeld de volgende thema feesten : Beachparty feest, Piratenavond, Après-ski-avond, Bruisende Spellenshow, Dutch Entertainment Party, Levend Ganzenbord en Casino-avond.

Voor grotere gezelschappen vanaf 100 personen hebben we bijvoorbeeld de volgende themafeesten: Crazy Piano Party, Rock en Roll-avond met live-band, Smartlappen-avond met artiest of band of dj, en Seventies-Eighties dansfeest.

Maar ook kunt u bij ons terug met elk thema die u wilt. Wij werken het Bedrijfsfeest dan uit op professionele wijze uit. Niks is ons tegek en alles is mogelijk. Onze diverse zalen lenen zich goed voor elk gewenst bedrijfsfeest. Ook geniet onze keuken goede faam en zal het u op cullinairgebied ook aan niks ontbreken. Ook kunnen we indiengewenst het warm en koud buffet aanpassen aan het thema van het feest. Bedrijfsfeest bij Witkamp in Laren zijn niet te evenaren.

Bedrijfsfeest - bedrijfsfeest Witkamp ligt in de omgeving van de volgende plaatsen :Lochem, harfsen, almen, gorssel, warnsveld, barchem, exel, eefde, epse, deventer, terwolde, twello, voorst, wilp, brummen, zutphen, borculo, ruurlo, vorden, heeten, wilp, diepenheim, bentelo, geesteren, hengelo, gelselaar, markelo, goor, hof van twente, bronckhorst, holten, rijssen, bathmen, doetinchem, groenlo, gelderland, overijssel, achterhoek, salland, liemers, Apeldoorn, Deventer, Enschede, Almelo, Hengelo, Doetinchem, Groenlo.

De geschiedenis van Apeldoorn begint ongeveer in 792, toen het als "villa ut marca Appoldro" werd genoemd in een schenkingsacte. In die tijd was het nog niet meer dan een paar huizen. Aan het eind van de 16e eeuw kwam de productie van papier op gang en groeide Apeldoorn snel. Aan de Grift (een beekje dat tegenwoordig ook weer door het centrum kabbelt) werden de eerste papiermolens neergezet. Tot aan 1800 was deze industrie erg belangrijk voor Apeldoorn, waarna hij van betekenis afnam en zowat verdween, op enkele grote papierfabrieken na. Andere molens werden wasserijen. Zeer belangrijk voor de groei van Apeldoorn was dat de familie van Oranje zich er vestigde.

In 1684 kocht Stadhouder Willem III huis Het Loo, omdat het centraal in een groot jachtgebied lag. In vervolg op andere paleizen, en met name die van Versailles, wilde hij echter ook in Apeldoorn een paleis van formaat en de fonteinen moesten ook hoger spuiten dan die van Versailles, wat ook gelukt is. Ook Koningin Wilhelmina heeft nog gewoond op Paleis het Loo. In 1869 was het Apeldoorns kanaal klaar, waardoor kleine binnenschepen Apeldoorn konden bereiken. In 1962 en 1972 werden het zuidelijk en het noordelijk deel van dit kanaal weer gesloten. Vervolgens werd Apeldoorn in 1876 aangesloten op het landelijk spoorwegnet en had het ook een spoorwegstation met koninklijke wachtruimte. Dit alles zorgde voor toenemende bedrijvigheid in de regio. In deze periode ontwikkelde Apeldoorn zich steeds meer van dorp naar stad, in 1940 had Apeldoorn 74.447 inwoners, ongeveer de helft van wat het nu is. In 1943 werden alle patiënten en een deel van het personeel van het Apeldoornsche Bosch, een Joods psychiatrisch ziekenhuis, vanuit Apeldoorn naar het concentratiekamp Auschwitz gedeporteerd en daar vermoord.

In de jaren zestig vestigden zich rijksdiensten (Belastingdienst, Domeinen, Kadaster) in Apeldoorn en daarmee ook vele andere bedrijven. Het aantal inwoners groeide weer snel, hele nieuwbouwwijken moesten uit de grond worden gestampt. Zo zijn in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw de wijken De Maten (30.000 inwoners) en Zevenhuizen (22.000 inwoners) gebouwd. Zevenhuizen bezit de eerste echte hoogbouwwoningen van Apeldoorn. [bewerk] Bezienswaardigheden Paleis het LooTegenwoordig is Apeldoorn vooral bekend door de reclames van Centraal Beheer ("even Apeldoorn bellen") en door attracties als de Apenheul, Koningin Julianatoren en Paleis het Loo (tegenwoordig een museum). Verder is Apeldoorn het stedelijk middelpunt van Nederlands grootste aaneengesloten bos- en natuurgebied, de Veluwe. In Apeldoorn staat de Grote Kerk, ook wel bekend als Koninginnekerk. Deze kerk is gesticht in 1892 door Koningin Emma. In de kerk bevinden zich 2 koninginnenramen: één raam aangeboden aan koningin Wilhelmina en één raam aangeboden aan koningin Beatrix. In de Grote Kerk vond onder meer de oecumenische huwelijksdienst plaats van Prins Maurits van Oranje-Nassau, van Vollenhoven en Prinses Marilène plaats.

Apeldoorn kent ook mooie katholieke parochiekerken. In het centrum bevindt zich de vroegere dekenale parochiekerk Maria ten Hemelopneming. In Apeldoorn-Zuid staat de indrukwekkende parochiekerk toegewijd aan de H.H. Fabianus en Sebastianus, gewijd in 1924 door de toenmalige aartsbisschop van Utrecht, mgr. H. v.d. Wetering. De Parkenbuurt, ten noorden van het centrum, is wellicht de mooiste wijk van Apeldoorn. Hier staan veel oude herenhuizen, soms rijk versierd met ornamenten. Er is in deze wijk zelfs voor Apeldoornse begrippen veel groen. In 2005 is de wijk rijksbeschermd stadsgezicht geworden. Uniek is het villapark Berg en Bos, dat wordt gekenmerkt door haar ruime opzet, 'meanderende' lanen en een bijzondere constellatie van de aanwezige bebouwing en de nog alom aanwezige bebossing. De wijk wordt vaak vergeleken met de villawijken in Blaricum en Laren (het Gooi). Het centrum van Apeldoorn is een mengsel van oud en nieuw. In delen van het centrum is de oude dorpskern goed te herkennen. Er staan vrij veel monumentale panden, maar de oude winkelpanden zijn vaak, in elk geval op de begane grond, ingrijpend gemoderniseerd, waardoor ze veel van hun oorspronkelijke karakter verloren hebben. Het centrum heeft vooral een modern, volgens de critici saai, uiterlijk.

Er zijn veel winkelmogelijkheden, vooral geconcentreerd langs de Hoofdstraat, de langste winkelstraat van Nederland, en het overdekte winkelcentrum De Oranjerie. Zoals in veel steden zijn verreweg de meeste winkels echter filialen van de landelijke grote ketens en zijn er verhoudingsgewijs weinig lokale of speciaalzaken die het centrum iets eigens zouden kunnen geven. De gemeente Apeldoorn heeft plannen gemaakt om de binnenstad de komende jaren aantrekkelijker te maken, zodat deze zich op den duur kan meten met de binnensteden van in grootte vergelijkbare steden als Arnhem en Nijmegen. Ook is in de binnenstad van Apeldoorn in het kader "herleef de beek" een oude beek, de Grift, weer bovengronds gehaald. Deze beek maakte deel uit van de vele sprengen die Apeldoorn en omgeving rijk is. Deze sprengen zijn echter grotendeels onder de grond verplaatst, maar worden nu dus weer "heropend". De stad bezit naast paleis Het Loo nog een aantal musea. In CODA (Cultuur Onder Dak Apeldoorn) aan de Vosselmanstraat zijn naast de centrale bibliotheek, het voormalige historische museum en het eveneens voormalige Van Reekum Museum gevestigd. Het Nederlands Politie Museum is tijdelijk aan het Apeldoorns Kanaal gevestigd.

De schouwburg Orpheus is in november 2004 heropend en is nu een van de vijf grootste schouwburgen van Nederland. De grootste zaal is te gebruiken als concertzaal en theaterzaal en qua akoestiek zou deze zaal concurreren met het Concertgebouw te Amsterdam. In Nederland is dit de eerste zaal waar theaterproducties even goed als concerten kunnen worden uitgevoerd. De begraafplaats Heidehof in wijk Ugchelen is aangelegd in de Veluwse bossen nabij Apeldoorn. Op de begraafplaats rusten in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde, Geallieerde militairen.

Voor meer informatie over Apeldoorn kunt u krijgen bij de VVV

Adres:
Deventerstraat 18
7311LS Apeldoorn
tel: 055-5260200
fax: 055-5260209

Themafeest, Thema feest, Themafeesten, feesten, Personeelsfeest