Witkamp in Laren Restaurant Entree zalen Balustradezaal Pianobar Beachclub Dancekelder Pianobar

Personeelsfeest omgeving Lochem

Personeelsfeest omgeving Lochem

Personeelsfeest in de omgeving van Lochem is natuurlijk mogelijk bij Witkamp in Laren. Deventer ligt slechts 4 kilometer van Laren. Witkamp Laren is makkelijk te bereiken vanaf Lochem. Witkamp Laren is reeds jarenlang specialist op het gebied van een personeelsfeest in de regio.

Voor kleine personeelsfeesten of een bedrijfsfeest hebben we bijvoorbeeld de volgende thema feesten : Beachparty feest, Piratenavond, Après-ski-avond, Bruisende Spellenshow, Dutch Entertainment Party, Levend Ganzenbord en Casino-avond.

Voor grotere gezelschappen vanaf 100 personen hebben we bijvoorbeeld de volgende themafeesten: Crazy Piano Party, Rock en Roll-avond met live-band, Smartlappen-avond met artiest of band of dj, en Seventies-Eighties dansfeest.

Maar ook kunt u bij ons terug met elk thema die u wilt. Wij werken het Bedrijfsfeest dan uit op professionele wijze uit. Niks is ons tegek en alles is mogelijk. Onze diverse zalen lenen zich goed voor elk gewenst bedrijfsfeest. Ook geniet onze keuken goede faam en zal het u op cullinairgebied ook aan niks ontbreken. Ook kunnen we indiengewenst het warm en koud buffet aanpassen aan het thema van het feest. Bedrijfsfeest bij Witkamp in Laren zijn niet te evenaren.

personeelsfeesten - bedrijfsfeest Witkamp ligt in de omgeving van de volgende plaatsen :Lochem, harfsen, almen, gorssel, warnsveld, barchem, exel, eefde, epse, deventer, terwolde, twello, voorst, wilp, brummen, zutphen, borculo, ruurlo, vorden, heeten, wilp, diepenheim, bentelo, geesteren, hengelo, gelselaar, markelo, goor, hof van twente, bronckhorst, holten, rijssen, bathmen, doetinchem, groenlo, gelderland, overijssel, achterhoek, salland, liemers, Apeldoorn, Deventer, Enschede, Almelo, Hengelo, Doetinchem, Groenlo.

De "kleine landstad" Lochem, die haar stadsrechten kreeg in 1233 van de Gelderse graaf Otto II "met de paardevoet", had destijds al een stuk geschiedenis achter de rug. Uit een oorkonde van 1059, de oudste over deze nederzetting, blijkt dat er op dat moment al een kerk in Lochem stond. Opgravingen tijdens de restauratie van de Grote of St. Gudulakerk hebben ons geleerd dat er zelfs al omstreeks 900 na Chr. een houten kerkje op die plaats moet hebben gestaan, waarmee Lochem één van de oudste kerkdorpen van de Achterhoek is. Dat in Lochem in de 9e eeuw al een kerkstichting kon plaatsvinden, wijst op een nog oudere historie. De ligging aan de Berkel, waarlangs in vroeger eeuwen veel handel plaatsvond, is hierop waarschijnlijk van invloed geweest. Na 1233 is het stadje spoedig uitgegroeid en in 1330 kreeg het toestemming tot de bouw van een stadsmuur. Een dubbele gracht, waarvan de binnengracht nog grotendeels aanwezig is, vormde nog een extra bescherming. In de loop der eeuwen is het stadje diverse malen belegerd, vooral tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648).

In 1590 trachtten de Spanjaarden via een list de stad binnen te dringen, maar de Lochemse "Hooiplukkers", onder aanvoering van Jan Poorters, ontmaskerden de in een hooiwagen verborgen soldaten. Ook door brand werd het stadje veelvuldig geplaagd. Niet zo verwonderlijk als men bedenkt dat de meeste huizen van hout waren. In 1615 brandde vrijwel de hele stad af, alleen de kerk en een viertal huizen bleven staan. Een nieuw, nu nog aanwezig, raadhuis werd in de jaren 1634-1640 gebouwd. De fraaie topgevels in de renaissancestijl zijn van de hand van de Zutphense stadsarchitect Emond Hellenraet. Elders in de stad zijn nog enkele 17de-eeuwse huizen te vinden. De Grote kerk van Lochem was vroeger gewijd aan de heilige Gudula, in België beter bekend als Goedele, de patrones van Brussel en de Sint Goedele of Sint Michielskathedraal. Volgens de legende was Gudula afkomstig uit Vlaanderen en nauw verwant met de Frankische koningen uit het Karolingische huis. Haar naamdag is 8 januari, omdat zij op die dag van het jaar 712 zou zijn overleden. Ze wordt meestal afgebeeld met een lamp, die volgens het verhaal door de duivel werd uitgeblazen maar door een engel steeds opnieuw werd ontstoken. Hoe Gudula van Brussel in Lochem terecht kwam is niet duidelijk. Al omstreeks 900 stond er een houten kerk in Lochem. Deze is omstreeks het jaar 1000 vervangen door een stenen kerk, die in de loop der eeuwen is uitgebreid en in het begin van de 16e eeuw zijn huidige vorm kreeg.

Het dorp Laren, waarvan al in 1294/95 melding werd gedaan, bezat al in een vroeg stadium een kapel, die in 1684 als kerk in gebruik werd genomen voor de nieuw gevormde gemeente Laren. Ook de inwoners van Verwolde en Oolde maakten gebruik van dit gebouw, dat in 1835 door de huidige kerk werd vervangen. Verwolde was tijdenlang een afzonderlijke gemeente. Het laat-18de-eeuwse kasteel, met een veel oudere voorgeschiedenis, is nu door publiek te bezichtigen. Ten zuiden van Lochem vinden we het dorp Barchem, al genoemd in 1356. Dit groeide pas uit tot een echt dorp nadat het in 1861 een eigen hervormde kerk kreeg en een nieuw schoolgebouw.

Voor meer informatie over lochem kunt u terug bij VVV Kantoor lochem

Adres:
Tramstraat 4
7241 CJ Lochem
tel:0573 251898